Blog

torek, 16. oktober 2012

6. kongres plemenitih kovin in surovin




Dogodek za širšo javnost
S Slovenskim kongresom plemenitih kovin in surovin želimo poudariti pomembnost vlaganja premoženja v plemenite kovine in surovine v trenutnih negotovih časih. Dogodek je namenjen širši javnosti, saj se spremembe na ekonomskih trgih dotaknejo vsakega posameznika.

Z novimi govorniki bomo tako poiskali vzporednice med preteklimi finančnimi krizami in zdajšnjo, dotaknili se bomo aktualnega položaja in možnih predvidenih sprememb.

Letos smo tudi na novi lokaciji, in sicer na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, instituciji, ki na svojo karierno pot pripravlja bodoče ekonomiste, analitike in finančnike.




Brez cenzure, z vpogledom v prihodnost

Gerald Celente
Dimitri Speck
Thorsten Schulte
Philipp Bagus
















Gostili bodo G. Geralda Celenteja, največjega mednarodnega napovedovalca tržnih trendov in direktorja Trend Research Institute za katerega pravijo, da bi mu še Nostradamus zavidal. Celente je s svojim inštitutom napovedal dogodke, ki so se znali odviti šele čez nekaj desetletij (leta 2004 je napovedal recesijo za 2007 tako kot zlom borze 2008, leta 1988 'boom' ekološke hrane, azijsko valutno krizo leta 1997, 'tek zlatega bika' leta 2004 itd.). 
Prijetna osvežitev letošnjega kongresa bo tudi dr. Philipp Bagusprofesor iz Španije, ki je kljub svoji mladosti že zelo priljubljen med mediji. Njegova iskrenost in nepristranskost pri obravnavanju trenutne finančne situacije ga je spodbudila, da je kot soavtor sodeloval pri pisanju knjige 'Globoka zamrznitev: gospodarski zlom Islandije' ('Deep freeze: Iceland's economic colapse'), izkazal pa se je tudi kot avtor uspešnice 'Tragedija evra' (The tragedy of euro), ki je bila prevedena v kar 14 jezikov. Če nadaljujemo z iskrenostjo je G. Dimitri Speck pravi sinonim zanjo. Če slišite za izraze 'manipulacija na trgu zlata in srebra' je Speck sigurno ključni sogovornik konstruktivne diskusije. Strokovnjak, ki v raznih študijah in intervjujih ne popušča pri razkrivanju 'manipulativnih prijemov'. Speck je namreč leta 2001 razkril uporabo cenovnih anomalij s katerimi centralne banke že od leta 1993 posegajo v trg zlata. O podrobnostih na trgu srebra pa nam bo marsikaj novega znal povedati tudi že poznan Thorsten Schulte. Bivši bančnik, ki že dolga leta spremlja trg srebra je poleg mnogih člankov in prispevkov, spisal tudi dve knjigi. Zadnja je bila prevedena tudi v slovenski jezik z naslovom 'Rešite svoje premoženje, kupite srebro.' 

Iz Ekonomske fakultete se nam bo pridružil prof. Jože P. Damijan, bivši minister za razvoj, specialist na področju mednarodne ekonomije in poslovanja, avtor mnogih člankov in raziskav. Med domačimi govorniki bo zanimivo prisluhniti tudi Andražu Grahku. Zelo znan v slovenskem prostoru samostojni finančni analitik, pred časom še glavni upravitelj premoženja na KD Skladi, bo zagotovo z nami delil koristne informacije.
 
Poleg predavanj vam bodo pripravili zanimivo okroglo mizo, kjer vam bodo mednarodno priznani analitiki, domači poznavalci finančne situacije kot tudi profesorji (med njimi bo prisoten tudi zelo znan dr. prof. Bogomir Kovač) predložili morebitne scenarije, ki se lahko zgodijo kot posledica 'omilitve' finančne krize.

Umetnost je prepoznati dobro v slabem
Seveda bodo poskrbeli tudi za popestritve na kongresu, ki vas bodo kljub resnosti situacije spravile v dobro voljo, polepšale dan in vas navdale z nujno potrebnim pozitivizmom.


Vabilo na 6. kongres plemenitih kovin in surovin
Vse bralce bloga vabim na že 6. kongres plemenitih kovin in surovin, ki ga organizirajo v podjetju Elementum. Namen kongresa je omogočiti dostop do zanimivih in koristnih informacij s strani domačih in tujih priznanih strokovnjakov.

Dejstvo je, da se bo stanje še poslabšalo preden se bo začelo izboljševati, zato je naš namen razložiti vzroke za sedanjo situacijo, predvideti bodoče verjetne scenarije in podati rešitve, kako zaščiti svoje premoženje.
Zavedati se moramo, da ne moremo v večji meri vplivati na širšo makroekonomsko sliko, lahko pa sami poskrbimo zase.

Kongres bo letos v soboto 20. oktobra, na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Program predavanj in opisi govornikov. Vstop bo omogočen samo tistim, ki se bodo predhodno prijavili.

1 komentar:

  1. Posojilo Jose Luis, zagotavljamo gotovinska posojila od 5000 do 50000 €, financiramo pa tudi projekte od 50000 do 300 000 evrov po letni stopnji 2% za vse osebe ali podjetja, ki potrebujejo posojilo. denar za zadovoljevanje nekaterih njihovih potreb.

    Če potrebujete pomoč, nam povejte, koliko potrebujete in želeno obdobje vračila. Hiter kredit in neskončen stres pri plačilu.
    obiščite našo spletno stran ali nam pišite na (joseluisloans@gmail.com) (joseluisloans@aol.com) ///

    OdgovoriIzbriši