Blog

nedelja, 17. marec 2013

Novi Mariborski župan je Andrej Fištravec

 DELO



"Maribor - »Zdaj pa sem nekoliko razburjen, sploh ko vidim veselje in navdušenje okoli sebe,« je potem, ko je postalo jasno, da je novi mariborski župan dejal edini nestrankarski kandidat Andrej Fištravec. Ob tem je bodoči prvi človek Maribora priznal, da je breme zanj zdaj težko, a če si človek ne naloži težkega bremena, nikoli ne ve, kako je močan.

Sicer pa se bo po volilni zmagi najprej skušal naspati, nato pa namerava takoj začeti z delom. Čas do uradne razglasitve rezultatov namerava izkoristiti za sestavo svoje ekipe ter potrditi prioritete, ki so jih določili že pred volitvami.

»Rad bi čim prej povezal gospodarsko zbornico z mestno občino, da se začnejo delati stvari, ki so vitalnega pomena. Videti vse naše investitorje, ki se zanimajo za Maribor, odpraviti sistemizacijo na mestni občini ter opraviti razgovore z vodjami uradov in jim povedati, kaj si mislim o kom,« je dejal bodoči župan Maribora.

Fištravec je ob tem poudaril, da ne želi biti revanšističen, Maribor namreč tega zdaj ne potrebuje, potrebuje pa pamet, stroko in skupno delo, pa tudi nekaj odpuščanja. »Drug drugemu moramo marsikaj odpustiti, da bomo lahko skupaj živeli naprej,« je dejal.

Z mestnim svetom, ki se ne želi samorazpustiti, namerava sodelovati programsko. »Konec koncev mestni svet predstavlja občane Maribora, zato bomo s kakovostnimi projekti našli skupen jezik,« je prepričan Fištravec in pri tem spomnil, da so mestni svetniki doživeli tudi precej hudega, tudi sam je bil precej kritičen do njih. A ker so se odločili, da vztrajajo na svojih položajih, so nase sprejeli veliko odgovornost za skupno delo.

V zvezi s skromno volilno udeležbo je dejal, da je očitno težje delati nekaj "za" kot nekaj "proti", protesti pa so bili izraz prvega nezadovoljstva, ki ga ni bilo mogoče več tolerirati. Na njegovo srečo je sam dobil dovolj podpisov, da je sploh kandidiral, za uspeh pa šteje tudi dejstvo, da je v konkurenci enajstih kandidatov slavil že v prvem krogu.

Mikl: Upal sem na boljši rezultat
Županski kandidat SLS Milan Mikl, ki je na današnjih volitvah v Mariboru zbral dobrih šest odstotkov glasov, je razočaran nad volilnim rezultatom. Kot je dejal, je pričakoval več podpore. Razočarala ga je tudi skromna volilna udeležba, kljub temu pa čestita zmagovalcu Andreju Fištravcu in mu želi uspešno delo.

»Voljo volivcev je treba spoštovati. Tokrat so se tako odločili. Nekoliko me je mogoče presenetila nizka volilna udeležba,« je povedal. »Čestitam zmagovalcu in mu želim uspešno delo. Upam, da bo spremenil svoje stališče do mestnega sveta. Moral bo sodelovati z mestnim svetom, če bo želel dobro Mariboru,« je dodal.

V prihodnje se vidi v mestnem svetu, medtem ko za župana ne bi več kandidiral. »Ko ti volivci enkrat ne dajo podpore, nima smisla še enkrat poskušati,« je še povedal v volilnem štabu SLS. Med redkimi sta ga nocoj prišli podpreti direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner in podžupanja Astrid Bah, medtem ko donedavnega župana Franca Kanglerja, ki je Mikla poslal v volilno tekmo, ni bilo.


 
Neuradni izidi
V tekmi za mariborski županski stolček je že v prvem krogu zmagal Andrej Fištravec (52,41 odstotka glasov), ki je po zmagi dejal, da se zaveda naloženega bremena. Sledi mu Matevž Frangež (24,67 odstotka glasov). Udeležba je bila nizka, okoli 29-odstotna.

Na tretjem mestu je Milan Mikl (SLS), ki je osvojil 6,11 odstotka glasov. Sledijo: Andreja Špernjak (SDS, okoli 5,05 odstotka glasov), Andrej Ketiš (Lista za Maribor, 4,73 odstotka glasov), Franc Jesenek (Stranka slovenskega naroda, 1,72 odstotka glasov), Lidija Divjak Mirnik (Lista za pravičnost in razvoj, 1,49 odstotka glasov), August Heričko (NSi, 1,47 odstotka glasov), Milan Razdevšek (LDS, 0,93 odstotka glasov), Monika Piberl (Glas žensk Slovenije, 0,83 odstotka glasov) in Folko Puconja (SNS, 0,59 odstotka glasov)."

Vir članka: http://www.delo.si/novice/slovenija/novi-mariborski-zupan-je-andrej-fistravec.html
Vir fotografije: Tadej Regent/Delo

2 komentarja:

  1. Posojilo vloga za nizki obrestni meri v višini 3% (resen vlagatelj), če zainteresirani obrnite na nas na: danielbryan220@gmail.com z naslednjimi informacijami spodaj.

    Polno ime:
    Država:
    Znesek kredita:
    trajanje:
    Telefon:

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljeni vsi, moje ime je Ahmad Asnul Brunei, sem stopil v stik z gospodom Frankom Raymondom za znesek posojila v višini 250.000 dolarjev. Potem so mi povedali o koraku odobritve zahtevanega zneska posojila, potem ko sem ponovno tvegal, ker sem bil tako obupan zaradi nastavitve na moje največje presenečenje, znesek posojila je bil vpisan na moj bančni račun v 24-ih delovnih časih brez kakršnega koli stresa za pridobitev mojega posojila. Bil sem presenečen, ker sem bil prvi žrtev prevara! Če ste zainteresirani za zagotovitev kakršnega koli zneska posojila in ste v kateri koli državi, vam bom svetoval, da se lahko obrnete na g. Frank Raymondja preko elektronske pošte frankraymondloaninvestment@gmail.com

    OdgovoriIzbriši