Blog

četrtek, 29. november 2012

PROTESTI - Kdo bo sedaj vladal svetu?


Na spodnjih posnetkih si lahko ogledate razliko med slovensko in nemško policijo na protestnih shodih. Obojni protesti so nesporno usmerjeni proti kapitalizmu in oblastem, ki niso sposobne obvladovati današnjih svetovnih gospodarskih razmer. Reforme so zaenkrat samo na papirju, dejanja pa zaostajajo za več let. In samo vprašanje časa je bilo, kdaj bodo ljudje stopili na ulice in s tem izrazili resnično nezadovoljstvo s sistemom. Napake, ki so bile narejene v preteklosti, žal ne gre hitro popravit oz. so rešitve močno vprašljive. Svetovno gospodarstvo je zaglavilo in iz te luknje žal ne more ven - oblasti in elita so pobrale smetano, katere zagotovo nikoli ne bodo izbruhale nazaj. Poleg vsega pa tudi odgovarjali ne bodo za noben sporen "račun"! Žalostno, a resnično!

In tukaj imamo rezultate: PROTESTE!!! Ki so bili pričakovani tudi v Sloveniji. In kaj zdaj? Politiki se sprenevedajo in valijo krivdo drug na drugega. Nihče ne bo prevzel odgovornosti, nihče ne bo odstopil sam, nihče ne bo nič vrnil! Sociološki pojav nenapovedane množice na cesti je logična posledica. Vendar se vprašam: Kdo bo sedaj vladal svetu?

Revolucija, ki je na pohodu, bo zagotovo zgodovinska. Za vse! Sprašujem se le, ali ni že vse to malce prepozno, ker bodo žrtve zagotovo številnejše in večje!

Protesti v Sloveniji:



Protesti v Nemčiji:



Avtor fotografije: Marko Vanovšek

Ni komentarjev:

Objavite komentar