Blog

ponedeljek, 28. november 2011

PREMOŽENJSKE NOVIČKE ZA VSAKOGAR


Najpogosteje uporabljen termin zadnjega obdobja je prav gotovo beseda kriza! Kriza levo, kriza desno, kriza gor, kriza dol. To je že kriza, da je taka kriza. Politika je neodločna, banke zapufane, podjetja v stečajih, delavci na cestah, naložbe nepredvidljive, vse bolj očitne kraje premoženja, izgubljene vrednote, skratka kriza na celi črti. In kaj zdaj?

Kaj lahko preprosti, pošteni, polnopravni državljan, če ga tako sploh še lahko imenujemo, stori proti tej nepredvidljivi in nadležni lažnjivki? Obče rečeno: zelo malo. Zase pa: veliko ali bolje rečeno vse! Ali torej obstaja kakršnakoli zdravilo, ki bi lajšalo bolečine proti krizi ali jo celo pozdravila?

Prepričan sem, da obstajajo najrazličnejši izhodi iz današnjega pretiranega pesimizma in da je možno krizne čase še kako dobro prebroditi. Ne samo prebroditi; nekateri znajo to, nam nenavadno obdobje, celo izkoristiti sebi v prid in zaživeti mnogo bolje, kot bi sicer, če splošne krize ne bi bilo. Danes na trgu obstaja namreč ogromno število ponudnikov finančnih storitev, premoženjskih svetovalcev, nepremičninskih agentov, zavarovalniških »amaterjev« in mnogih drugih, ki nudijo strankam svoje produkte. Ali se stranke zavedajo vseh stroškov in ugodnosti, ki jih vsebujejo ti produkti? Kaj vse mora stranka prej vedeti, preden se pametno odloči za nakup storitve?

Menim, da bodo v bodoče vse bolj pomembne dobre in prave informacije, posebno tiste, ki bodo prišle ob pravem času. Če bodo informacije iz poslovnega sveta dobre, bo seveda pokazal čas. Na naših odločitvah bo, ali bomo sprejeli izzive prihodnosti in spremembe miselnosti, ki so še kako potrebne za prebroditev kriznih časov. V bodoče bom skušal podati odgovore na aktualna poslovna vprašanja in predstavil izzive za prihodnost. Pri tem imam v mislih predvsem izzive s področja novih poslovnih priložnosti, varčevanja za prihodnost, pravilnega ustvarjanja premoženja za starejša življenjska obdobja in mnoge druge, ki jih sicer poznamo, vendar se jih še vedno bojimo sprejeti. Krizo je potrebno premagat!

Ni komentarjev:

Objavite komentar