Blog

ponedeljek, 28. november 2011

SREBRO KOT NALOŽBA




Zakaj mnogi najboljši analitiki na področju plemenitih kovin pričakujejo izjemno rast cene srebra v prihodnjih desetih letih?

V prid takšnim rastem – 5 kratnik in več – iz današnje cene, ki se gibljejo okoli 32 $ za unčo govorijo predvsem naslednja dejstva:

· srebro naj bi bila najredkejša kovina – nekateri analitiki ji napovedujejo zadostne količine samo še za 12 let,

· poraba srebra se v industriji izredno hitro povečuje, obstoječe zaloge pa so od leta 1991 upadle kar za 95%,

· večino do sedaj porabljenega srebra je neekonomično reciklirati, saj je pri trenutni ceni srebra ekonomsko to povsem nezanimivo,

· da se srebro uporablja v več kot 1200 patentih, v medicini kot antibiotik, v baterijah, v solarni industriji in seveda tudi v produkciji nakita,

· da ni zalog srebra v centralnih bankah, zato ne prihaja do večjih prodaj,

· da je bilo zgodovinsko razmerje zlato : srebru 1:15, danes pa je to razmerje 1:53, zato se bo v prihodnje cena približevala zgodovinskemu razmerju, kar pomeni, da je srebro še bolj zanimiva naložba kot zlato.

Trenutno je v obtoku takšna količina denarja, da bi lahko z njim pokrili celotno površino zemlje v dveh plasteh. Zaradi reševanja gospodarske krize pa vsak dan tiskajo nove količine denarja, zato se bodo posledično v prihodnosti redkejše stvari izjemno dražile.

Zavedati se je potrebno, se je prebivalstvo na zemlji v zadnjih 90 letih podvojilo in še vedno izredno narašča. Vse več kot je ljudi, večje je povpraševanje, zaloge srebra pa so vsak dan manjše. Slovenci smo v 100 letih zamenjali številne valute, srebro in zlato pa sta še vedno enaka. Se vam ne zdi dobro, da bi ga zato morali imeti nekaj tudi sami?

Henry Ford je nekoč dejal: »Še dobro, da državljani ne razumejo našega bančnega in monetarnega sistema, kajti če bi ga, verjamem, da bi bila revolucija pred zoro jutrišnjega dne.« In tako nekako je še danes! Ljudje v sodobnih družbah se še vedno premalo zavedajo, bolje rečeno skoraj nič, kako funkcionira obstoječi denarni sistem in kake možnosti usmerjanja svojega denarnega toka sploh imajo.

Vsega zagotovo nikoli ne bomo razumeli, davolj pa je, da se zavedamo, kako pomembno je v prihodnosti za nas, da smo lastnik ne upnik. Lastnik si, kadar imaš hišo, zemljo, avto, zlato, srebro in druge vrednosti, upnik pa si, kadar upaš, da boš za papir dobil kakšno vrednost.

1 komentar:

  1. Posojilo Jose Luis, zagotavljamo gotovinska posojila od 5000 do 50000 €, financiramo pa tudi projekte od 50000 do 300 000 evrov po letni stopnji 2% za vse osebe ali podjetja, ki potrebujejo posojilo. denar za zadovoljevanje nekaterih njihovih potreb.

    Če potrebujete pomoč, nam povejte, koliko potrebujete in želeno obdobje vračila. Hiter kredit in neskončen stres pri plačilu.
    obiščite našo spletno stran ali nam pišite na (joseluisloans@gmail.com) (joseluisloans@aol.com)

    OdgovoriIzbriši