Blog

četrtek, 22. december 2011

PRIHAJA INFLACIJA...


… tudi k nam, če bo šlo še tako naprej! Ogromno argumentov namreč govori v prid tej tezi, saj se današnji svet resnično obrača v smer vse večjega zadolževanja, ki mu ni videti konca. Strah vlagateljev in varčevalcev pa je vse večji, saj zaradi negotove prihodnosti niso pripravljeni na nikakršna naložbena tveganja. Ali je denar tisti finančni inštrument na trgu, na katerega se lahko zanesem na srednji ali daljši rok varčevanja? Po mojem osebnem prepričanju tudi na krajši rok ni več varno varčevati v denarnih depozitih in vezanih vlogah, saj je vrednost denarja v današnjih časih vse bolj umetno vzdrževana.

S tem člankom bi rad izpostavil nekaj izmed tehtnih argumentov, ki nakazujejo na prihod (obstoj) razvrednotenja denarnih valut:

● v zaključku letošnjega leta se že znižujejo bonitetne ocene tudi največjih bank na svetu (Goldman Sachs, Bank of America,…);

● Avstralske banke imajo pripravljen stresni test za primer propada €;

● uradni dolg ZDA je preko 15 trilijonov USD (15.000.000.000.000 $), neuradni pa 29 trilijonov USD;

● nastopila je kriza dobroimetja;

● obstaja velika nevarnost vojaškega napada na Iran s strani Izraela (možnost svetovne vojne);

● krize so se največkrat v zgodovini reševale z inflacijo ali bankrotom države (v zadnjih 100 letih je Francija kar 5. bankrotirala);

● tudi zavarovalnice več ne verjamejo bankam in pojavlja se vse večji likvidnostni problem pri klasičnih zavarovanjih (obstaja visoka verjetnost, da stranka ne bo mogla priti do svojega denarja v primeru klasičnega zavarovanja);

● slovenske banke potrebujejo skupaj preko 1 milijardo € za dokapitalizacijo;

● centralna banka Združenega kraljestva Bank of England je ugotovila, da je verjetnost bankrota Grčije 100%;

● Mehika je na poti k uvedbi srebrnega standarda;

● evropske centralne banke povečujejo fizične zaloge zlata.

Gerald Celente, eden največjih finančnih prognostikov zadnjih let, svari, da naj ljudje dvignejo denar iz bank in kupijo fizično zlato, finančni analitik Manfred Gburek pa pravi, da bi morala biti današnja poštena cena unče zlata okrog 11.000$ in ne 1600 $ (22.12.2011). Tudi analitik Frank Doll je mnenja, da bosta zlato in baker v letu 2012 najboljši naložbi. Če povzamem še besede našega in nemškega premoženjskega svetovalca Bojana Pravice, ki pravi, da obstaja velika verjetnost skupnega evropskega proračuna, ene vlade v EU, najverjetneje bodo prišle skupne evropske obveznice in inflacija je skoraj neizbežna.

Zdaj je še pravi čas, da zaščitite svoje premoženje. Spoznajte vse rizike in priložnosti, ki obstajajo na trgu, da bomo pripravljeni na takšne (inflacijo) in podobne izzive v prihodnosti.


Avtor fotografije: Salvatore Vuono

5 komentarjev:

  1. Zdravo Niko,

    mislim, da ne bo tako hudo kot omenjaš v tem zapisu. Zadolževanje je umetno vzdrževano z nižanjem bonitetnih ocen, katere vzdržujejo tisti, kateri so vse to skuhali.
    Treba se bo zresniti in preiti iz strogega kapitalizma v socialni kapitalizem.

    Lp
    Marko Tertinek

    OdgovoriIzbriši
  2. Se popolnoma strinjam s tabo.

    V zgornjem članku sem navedel le nekaj argumentov oz. dejstev, ki nakazujejo na določene elemente črnih scenarijev in jih je treba dat malo v javnost, da so ljudje obveščeni.

    To je moje poslanstvo in želim, da se ljudje tega bolj zavedajo.

    Hvala za komentar... sem bil zelo vesel na odziv.

    Lepe praznike ti želim in tvojim.

    LP, NIKO

    OdgovoriIzbriši
  3. Zgodovina se ponavlja. Vendar se lahko iz tega nekaj tudi naučimo. KRIZA JE!!!Na slabše gre! Tisti tam zgoraj še tega ne občutite. Mislim pa da tudi stika s tlemi nima marsikdo. Kdaj je že US predsednik spisal, etabliral določene regulacije, zakone.. po krizi leta 1927. Držali so se jih pa mogoče dekado ali dve, potem pa zopet dalje, eden prek drugega. USA (prevečkrat opevana kot paradiž..)je zlezla iz recesije šele ko je uradno vstopila v II.svet.vojno-zagotovljena produkcijska veriga OROŽJA!! Nezaupanje porazno deluje na ves sistem. Ko zasledujem yahoo.ca komentarje ugotavljam da je 'soc.kapitalizem' idealizacija neke srednje poti. Na zahodu so morali ljudje trdo trdo delati, da so si ustvarili lasten dom, neko zagotovljeno varnost, ko se opaža na drugi strani social.nedelavnost,potuha,mastna jalova administracija, mahanje z zastavami-ustvarli pa 0=NIX! Torej podpiram bodisi soc. ali kapital. DA JE LE ustvarjalni ''.
    DEJSTVO!!!!GOSPODARSTVO NI V RAZCVETU kot je bilo v letih po II.svet.vojni, v 60.70.80.maybe 90tih letih

    OdgovoriIzbriši
  4. Posojilo Jose Luis, zagotavljamo gotovinska posojila od 5000 do 50000 €, financiramo pa tudi projekte od 50000 do 300 000 evrov po letni stopnji 2% za vse osebe ali podjetja, ki potrebujejo posojilo. denar za zadovoljevanje nekaterih njihovih potreb.

    Če potrebujete pomoč, nam povejte, koliko potrebujete in želeno obdobje vračila. Hiter kredit in neskončen stres pri plačilu.
    obiščite našo spletno stran ali nam pišite na (joseluisloans@gmail.com) (joseluisloans@aol.com)

    OdgovoriIzbriši
  5. Danes sem vesel, hvala Lapo Micro Finance, da mi je dal posojilo. Večkrat sem bil prevaran, ko sem poskušal dobiti posojilo, dokler nisem naletel na Lapo Micro Finance, ki mi je dal posojilo v vrednosti 23.000 $ za oskrbo mojega bolnega otroka. Če danes potrebujete pravega posojilodajalca, se obrnite na Lapo. Kontaktni e-poštni naslov: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    OdgovoriIzbriši